Експорт революції. Затримання українців у Грузії

353
0
TEILEN

Затримані мали проблеми із законом і в Україні, брали участь у різних акціях протесту, воювали в АТО. У Грузії їх підозрюють у незаконному придбанні і зберіганні зброї.
Затримані мали проблеми із законом і в Україні, брали участь у різних акціях протесту, воювали в АТО. У Грузії їх підозрюють у незаконному придбанні і зберіганні зброї.
У Грузії пройшли вибори президента, на яких перемогла чинна влада, а програла опозиція, яку очолює соратник Михайла Саакашвілі.
Опозиціонери результатів виборів не визнають і збирають мітинги. Знайома ситуація, чи не так. Несподівано в день мітингу опозиції в Тбілісі затримують групу українців, нібито зі зброєю.
Що українці робили в Тбілісі, причому тут народний депутат України і Саакашвілі, з’ясовував Корреспондент.net .
Затримання
2 грудня грузинське МВС повідомило про затримання семи осіб: шести громадян України і одного громадянина Грузії. У відомстві заявили, що в готельних номерах у затриманих знайшли пістолети Беретта і Макарова, автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси.
Правоохоронці почали розслідування за статтями про незаконну купівлю і зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв. Також з’ясовується, з якою метою затримані приїхали до Грузії.
Майже відразу ж з’явилися повідомлення про те, що серед затриманих у Тбілісі українців був нардеп від Самопомочі і колишній командир батальйону Донбас Семен Семенченко.
Пізніше почали писати, що Семенченко завдяки дипломатичному паспорту уникнув затримання, а його соратники опинилися за гратами.
Семенченко заявив, що інформація про те, що його затримували в Грузії – фейк, а проти затриманих українців була здійснена провокація.
Нардеп підтвердив, що частина затриманих є членами батальйону Донбас. За його словами, усі затримані приїхали до Грузії в період з 28 до 30 листопада для того, щоб „зустрітися зі своїми побратимами“.
Мітинг
У Тбілісі 2 грудня пройшла масова акція протесту, організована об’єднаною опозицією, з вимогою проведення дострокових парламентських виборів.
Лідери опозиції не визнають підсумків другого туру президентських виборів, на яких були зафіксовані „факти фальсифікації, тиску на виборців, насильства, примусу, шантажу“.
За заявою представників опозиції, дострокові вибори повинні пройти за пропорційним або пропорційно-регіональним принципом.

Continue reading...