Наслідки голодування Сенцова дійшли і до мозку – сестра

613
0
TEILEN

Під час голодовки у незаконно засудженого Росією українського режисера Олега Сенцова постраждали всі внутрішні органи: збільшена печінка, нирки майже відмовили, виникли проблеми з кишечником і шлунком, почалися аритмія, ішемія, гіпоксія, наслідки дійшли й до мозку. Сенцов сподівається зробити ще що-небудь, щоб заслужити премію імені Сахарова.
Під час голодовки у незаконно засудженого Росією українського режисера Олега Сенцова постраждали всі внутрішні органи: збільшена печінка, нирки майже відмовили, виникли проблеми з кишечником і шлунком, почалися аритмія, ішемія, гіпоксія, наслідки дійшли й до мозку.
Про це повідомила його сестра Наталя Каплан під час виступу в Страсбурзі на церемонії вручення премії Європарламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова, лауреатом якої цього року став Сенцов.
«Зараз Олег перебуває в одній з північних в’язниць світу. Це колонія суворого режиму на півострові Ямал. Відправити жителя півдня в Арктику – це окреме катування. Дуже скоро Олег там почав втрачати волосся, почали кришитися зуби, але Олег – людина, яка не може здатися й просто тихо сидіти, він борець за натурою. І єдиний метод боротьби, який він побачив – це голодовка», – заявила його сестра.
Читайте також У Європарламенті проходить церемонія вручення премії Сахарова, яку присудили Сенцову (відео)
Каплан нагадала, що 14 травня 2018 року він оголосив голодовку. Сенцов був згоден її припинити, коли з російських в’язниць і в’язниць в окупованому Криму випустять усіх українських політв’язнів, яких тоді, за найскромнішими підрахунками, було 79 осіб.
«Під час голодовки й без того підірване здоров’я Олега почало стрімко погіршуватися.

Continue reading...