Вибори-2019: що вказали в деклараціях кандидати в президенти

242
0
TEILEN

Кандидати на пост президента подали в обов’язковому порядку декларації за 2017 рік, в яких вказали своє майно та доходи
Кандидати у президенти подали декларації за 2017 рік
Усі кандидати в президенти на виборах-2019 мали подати разом із пакетом документів до Центрвиборчкому е-декларацію. Що вказали у деклараціях кандидати – у матеріалі РБК-Україна.
Наразі кандидати у президенти подали декларації за 2017 рік, оскільки декларації за 2018 року чиновники зобов’язані скласти та подати тільки до 1 квітня.
Шевченко вказав у декларації три квартири у Києві, 12 офісів, підвальне приміщення, 20 гаражів, машиномісце та земельну ділянку. Крім того, Шевченко задекларував телевізор, проектор, ювелірні та антикварні вироби, два автомобілі (Toyota та Mersedes-Benz) загальною вартістю майже 900 тис. гривень і знаки для товарів і послуг.
Дохід Шевченка за надання майна в оренду у 2017 році склав майже 4,7 млн гривень. Шевченко задекларував 1,7 млн гривень, майже 1,8 млн доларів, 850 тис. євро готівкою та понад 300 тис. гривень і 491 доларів на банківських рахунках.
Каплін вказав в декларації житлові будинки у Полтаві та Києві, автомобіль KIA за 120 тис. гривень та право на зображення знака „Рух простих людей“, 244 тис. гривень зарплати, 191 тис. гривень у вигляді компенсації вартості оренди житла та 38 тис. гривень у вигляді компенсації вартості проїзду територією України.
Наливайченко вказав у декларації дві квартири у Києві, машиномісце, 4 земельні ділянки, дачний будинок, свідоцтва на знак для товарів і послуг. Крім того, Наливайченко задекларував 39 тис. гривень зарплати дружини. Свої доходи за 2017 рік Наливайченко в декларації не вказав.
Скоцик задекларував два житлових будинки у Київській області, квартиру у Києві, 5 земельних ділянок у Київській області, два автомобілі (Infiniti та Vollswagen) загальною вартыстю майже 3,2 млн гривень, авторські права на дві книги та свідоцтво на знак для товарів і послуг.
Крім того, Скоцик задекларував 190 тис. гривень зарплати та понад 2 млн гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Дружина Скоцика за рік отримала понад 89 тис. гривень зарплати та 325 тис. гривень доходу від відчуження рухомого майна.
Садовий вказав у декларації три земельні ділянки та два житлових будинки у Львові, два автомобілі (Merсedes-Benz та „Шкода“) загальною вартістю понад 1,6 млн гривень, акції радіокомпанії „Люкс“ вартістю понад 170 тис. гривень.
Відповідно до декларації, дружина Садового є власницею Zaxid.net, радіокомпанії „Люкс“, Visma radio-TV, Contact inform, Radio „Continent“, Royal Court, телерадіокомпаній „Радіо великих доріг“ та „Белком“. Крім того, Садовий вказав у декларації свою громадську організацію „Інститут просвіти“. Задекларував Садовий і права на знак „Самопоміч“.
За рік Садовий задекларував майже 492 тис. гривень зарплати. Дружина мера Львова за рік отримали майже 2,4 млн гривень зарплати, майже 16 тис. гривень допомоги при народженні дитини та 678 тис. гривень кредиту.
На банківських рахунках Садовий зберігає майже 4 тис. гривень, а його дружина має майже 3 тис. гривень у банку та 10 тис. доларів та 15 тис. гривень готівкою.
Мураєв задекларував квартиру у Харкові, готельний номер у Києві та нежитлову будівлю у Харкові, ювелірні вироби, зброю та техніку, автомобіль Lexus вартістю 960 тис. гривень, корпоративні права на ТОВ „Новини 24 години“ вартістю майже 16 млн гривень.
Мураєв також вказав у декларації 200 тис. гривень зарплати, 420 тис. гривень доходу від надання майна в оренду, 191 тис. гривень компенсації для оренди житла, майже 253 тис. гривень відшкодувань витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень.
На банківських рахунках Мураєв зберігає майже 4 тис. гривень та 281 євро, а готівкою понад 10 млн гривень, 2 млн доларів та 1 млн євро. Крім того, у 2017 році Мураєв позичив третім особам 523 тис. гривень.
Гриценко вказав у декларації дві земельні ділянки та дачний будинок у Київській області, 4 квартири у Києві, два автомобілі (Volvo та Toyota) загальною вартістю майже 1,2 млн гривень та водний засіб вартістю 47 тис. гривень.
Відповідно до декларації Гриценка, його дружина Юлія Мостова є власницею ТОВ „Видавничий дім „ОРМОС“, ТОВ „Комьюніті 8“, ТОВ „Анкаріс“, ТОВ „ЗН груп“, громадської організації „Хартія-4“, а сам Гриценко – власник громадської організації „Громадянська позиція“. Гриценко також задекларував права на знак для товарів і послуг „Громадянська позиція“.
Гриценко задекларував майже 140 тис. гривень пенсії, майже 15 тис. гривень зарплати і майже 180 тис. гривень процентів від внеску в банку. Зарплата дружини склала майже 375 тис. гривень. На рахунках у банках Гриценко зберігає понад 130 тис. доларів, а готівкою – 36 тис. доларів та 120 тис. гривень.
Купрій задекларував квартири у Грузії, у Києві, в анексованому Криму та в Дніпропетровській області, а також магазин непродовольчих товарів з офісним приміщенням у Дніпропетровській області, три автомобілі, мотоцикл, водний засіб та причеп.
За рік Купрій отримав майже 250 тис. гривень зарплати, 3 млн гривень доходу від відчуження нерухомого майна та майже 253 тис. гривень коштів на виконання депутатських повноважень. Його дружина отримала понад 997 тис. гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Відповідно до декларації, Купрій зберігає готівкою 3 млн гривень, а його дружина – 15 тис. доларів.
Балашов вказав у декларації земельні ділянки у Києві, житлові будинки у Київській області, 13 квартир, гаражі та офіси у Києві, біткоїни, три автомобілі (два Mercedes-Benz та Lexus) загальною вартістю понад 1,4 млн гривень, корпоративні права на ТОВ „Лісники Сіті“, ПП „Агентство нерухомості Липки“, Oceanside Cottages LLC, A1A Oceanshore LLC.
Крім того, Балашов вказав у декларації майже 1,2 млн гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю, а також 495 тис. доларів, 330 тис. євро та 2,4 млн гривень готівки, яка належить йому та дружині.
Богомолець вказала в декларації земельні ділянки у Київській, Миколаївській, Львівській, Житомирській областях, житлові будинки у Київській, Миколаївській, Львівській областях, 7 квартир у Києві, низку нежитлових приміщень у Києві, гараж, машиномісця, Історико-культурний комплекс у Житомирській області, колекцію ікон, твори мистецтва, антикварні вироби, три автомобілі (Mercedes-Benz, Fiat та Kia) загальною вартістю понад 1,6 млн гривень, корпоративні права на низку приватних підприємств та громадських організації, зокрема, „Інститут дерматокосметології доктора Богомолець“, „Інститут теледерматології доктора Богомолець“, „Реал Приват“, Громадський інформаційний простір, Корпус рятівників та парамедиків, права на винаходи, торгові марки, авторські права на музику та тексти до пісень.
Богомолець за рік отримала понад 300 тис. гривень зарплати, майже 3,4 млн гривень доходу від надання майна в оренду, майже 40 тис. гривень процентів від внесків в банку, 165 тис. гривень компенсації комуналньих платежів, 240 тис. гривень аліментів на утримання дитини.
На банківських рахунках Богомолець зберігає 3 тис. доларів, 63 тис. гривень, 2,3 тис. євро, а готівкою – 290 тис. євро та 430 тис. доларів.
Шевченко вказав у декларації житлові будинки, офіси, земельні ділянки в Івано-Франківській області, квартири в Івано-Франківську, офіс у Києві, квартиру у Київській області, недобудований будинок в Івано-Франківській області, годинники, автомобіль Toyota, корпоративні права на ТзОВ“Галичина-Цукор“, ТОВ“Горизонт“.
Шевченко за рік отримав 251 тис. гривень зарплати, майже 900 тис. гривень позики, готівкою Шевченко зберігає 155 тис. доларів, а на банківських рахунках – 127 тис. гривень. Крім того, Шевченко позичив третім особам майже 1,6 млн гривень.
Насіров вказав у декларації земельні ділянки у Київській, Чернігівській областях, квартири у Києві, житловий будинок у Київській області, дачний будинок у Київській області, годинники, тренажер, ювелірні вироби, одяг, антикварні вироби, твори мистецтва, 4 автомобілі (дві „Тойоти“, „Лексус“ та Land Rover) та мотоцикл, права інтелектуальної власності.
Свої доходи за рік Насіров не вказав. На брокерських рахунках він зберігає майже 300 тис. доларів, а готівкою – 55 тис. доларів, 1,2 млн гривень. У дружини Насірова понад 2,1 млн гривень готівки.
Бойко задекларував земельні ділянки у Донецькій, Київській областях,житловий будинок у Київській області, квартиру та машиномісце в Росії, квартиру у Києві, квартири в Луганській області, недобудовані гараж та житлові будинки у Донецькій та Київській областях, твори мистецтва та ювелірні вироби, два автомобілі (ВАЗ та Mercedes-Benz), цінні папери, корпоративні права на ТОВ „Столична нерухомість“, ТОВ „Фортекс“, ТОВ „Шпон“.
Бойко за рік отримав майже 249 тис. гривень зарплати, майже 253 тис. гривень для забезпечення депутатської діяльності, майже 27 тис. гривень пенсії. На банківських рахунках Бойко зберігає 14 тис. доларів, а його дружина – понад 10 млн гривень, майже 1 млн доларів, 3,3 млн рублів.
Ляшко задекларував житловий будинок та земельні ділянки у Київській області, дачний будинок, земельну ділянку, офіс та квартиру у Києві, колекцію монет, вила, годинники, тренажери, меблі, ювелірні вироби, три автомобілі (дві Toyota та Mercedes-Benz), корпоративні права на ЗАТ „Редакція газети „Політика“.
За рік Ляшко отримав майже 260 тис. гривень зарплати, майже 1,8 млн гривень процентів від внесків в банки, майже 1,9 млн гривень доходу від надання майна в оренду, майже 16 млн гривень доходу від відчуження нерухомого майна, 559 тис. гривень доходу від відчуження рухомого майна, майже 26 тис. гривень страхових виплат, 571 тис. гривень Ляшко виграв.
На банківських рахунках Ляшко зберігає 4,4 млн гривень, 713 тис.

Continue reading...