Євросоюз відправить в Україну 5,5 млн пігулок на випадок аварії на ЗАЕС

112
0
TEILEN

Уряд України попросив Євросоюз передати пігулки йодиду калію. Єврокомісія відправить 5,5 млн пігулок на випадок аварії на ЗАЕС
Євросоюз передасть Україні 5,5 мільйонів пігулок йодиду калію для захисту від потенційного радіаційного опромінення в районі Запорізької АЕС. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії у вівторок, 30 серпня.
У Єврокомісії розповіли, що 26 серпня отримали від українського уряду запит на таблетки йодиду калію як превентивний захід. Їх можуть використати «при обмеженій кількості сценаріїв», щоб не допустити потрапляння в організм радіоактивного йоду і захистити щитовидну залозу.
Єврокомісар Янез Ленарчич наголосив, що всі військові дії навколо Запорізької АЕС потрібно негайно припинити, а життя мирних жителів не повинні наражатися на небезпеку.
«ЄС превентивно постачає в Україну 5 мільйонів пігулок йодиду калію із стратегічних резервів rescEU, щоб забезпечити захист людей у разі впливу високих рівнів радіації. Я хочу подякувати Австрії за те, що вона передала Україні додатково 500 тисяч пігулок», – додав він.

Continue reading...