Війна в Україні. Оперативна інформація на ранок 1 грудня

132
0
TEILEN

Сили оборони відбили атаки орків в районах 12 н.п.; ворог укріплює оборону на на Сватівському та Лиманському напрямках; окупанти завдали 2 ракетні удари, 41 аві.
Сили оборони відбили атаки орків в районах 12 н.п.; ворог укріплює оборону на на Сватівському та Лиманському напрямках; окупанти завдали 2 ракетні удари, 41 авіаційний удар та 28 обстрілів з РСЗВ; меншає російських військ в Олешках.
Про це розповідається в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 06.00 01.12.2022 – розпочалася 281 доба російського широкомасштабного вторгнення.Загалом
Противник продовжує збройну агресію проти нашої держави, не припиняє завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.Відбито атаки в районах 12 н.п.
За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів: Новоселівське, Стельмахівка та Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Курдюмівка, Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Первомайське й Мар’їнка на Донеччині.Ворог укріплює оборону на на Сватівському та Лиманському напрямках
З метою недопущення просування українських воїнів на Сватівському та Лиманському напрямках, противник здійснює інженерне обладнання лінії оборони. Продовжує переміщення особового складу, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів і тих, що зазнали втрат.Російський терор
Протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетні удари по цивільних об’єктах в населеному пункті Комишуваха Запорізької області, здійснив 41 авіаційний удар та 28 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ і населених пунктах, зокрема й місту Херсон.
Зберігається загроза завдання окупантами ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.
Ситуація на окремих напрямках
На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка окремих підрозділів ворога.
На Сіверському напрямку загарбники здійснили артилерійські обстріли населених пунктів Середина Буда, Бачівськ, Білопілля, Будки та Краснопілля Сумської області.

Continue reading...