ЗРК Patriot для України: як нова зброя США вплине на перебіг війни

95
0
TEILEN

США нададуть Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot, експерти розповіли, як новий ЗРК захистить небо від російських ракет.
Навіть одна батарея Patriot здатна суттєво покращити захист неба.
Зенітно-ракетний комплекс Patriot увійде до нового пакету військової допомоги, який США нададуть Україні. Відповідну інформацію підтвердив президент США Джо Байден
Patriot матиме критично важливе значення для захисту України від ворожих крилатих і балістичних ракет, а також літаків. Втім, українським військовим потрібен час, щоб навчитися користуватися користуватися новою зброєю. У Кремлі нервово відреагували на рішення США і заявили, що Patriot стануть „законними цілями“ для російських військових.
ТСН.ua з’ясував, як передача Україні американського комплексу Patriot позначиться на перебігу війни в Україні.
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону на Youtube-каналі ТСН зазначив, що комплекс Patriot – один з найкращих на сьогодні, і його мають на озброєнні „провідні країни світу, які думають про власну безпеку“.
За словами Ігната, поки невідомо, яку модифікацію Patriot отримає Україна – „сподіваємося, що це буде один з кращих передових комплексів, здатний знищувати не лише аеродинамічні, але й балістичні цілі“.
Речник Повітряних сил зазначив, що одна батарея Patriot – „це мав би бути лише тільки початок“.

Continue reading...