Росіяни укріплюються на півдні та в Криму: актуальні карти боїв в Україні

89
0
TEILEN

Актуальні карти боїв в Україні на 23 грудня – ЗСУ наступають під Кремінною, а росіяни намагаються давити під Сватовим та ставлять укріплення на півдні
Найбільш складними є наразі бойові сутички на Донбасі
Дельта Дніпра продовжує бути одним із найбільш цікавих районів фронту, адже росіяни намагаються максимально закріпитися на підконтрольній їм території лівобережних областей. Вони продовжують зводити додаткові укріплення, побоючись контрнаступу, допоки ЗСУ на сході країни саме його і проводять — в районі Кремінної. Також серйозні бої точаться в районі Сватового, Авдіївки та, звісно ж, багатостраждального Бахмута.
Більше деталей розповіли у свіжому зведенні аналітики Інституту вивчення війни (США). Спеціалісти пояснюють, що ситуація на різних ділянках фронту лишається непростою, але контрольованою. Українські військові не лише відбивають атаки чи подекуди наступають, а й успішно проводять розвідку, що допомагає швидко розбиратися із колаборантами на тимчасово окупованих територіях.
Росіяни теж проявляють неабияку активність — особливо на півдні, де укріплюють свої позиції, щоб спробувати їх втримати на зимовий період. Продовжуються регулярні обстріли мирних українських міст: як за допомогою артилерії, так і крилатих ракет. У розвідці вже навіть озвучують можливу дату нового масованого обстрілу України, який має всі шанси все ж статися цього тижня.
Напередодні окупанти продовжували частково контратакувати на Донбасі.

Continue reading...