ISW: путінське “перемир′я” – це російська інформаційна операція

123
0
TEILEN

Заява президента росії владіміра путіна про те, що російські війська припинять вогонь на 36 годин у зв′язку зі святкуванням православного Різдва, найімові.
Заява президента росії владіміра путіна про те, що російські війська припинять вогонь на 36 годин у зв′язку зі святкуванням православного Різдва, найімовірніше, є інформаційною операцією, спрямованою на підрив репутації України.
путін доручив міністру „оборони“ рф сергію шойгу ініціювати припинення вогню з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня вздовж „всієї лінії зіткнення сторін в Україні“ та закликав Україну прийняти режим припинення вогню, щоб дозволити „великій кількості громадян, які сповідують православ′я“, відвідати богослужіння в день російського православного Різдва.
Заява путіна була зроблена нібито у відповідь на заклик патріарха московського кирила (глави контрольованої кремлем Російської православної церкви) про тимчасове припинення вогню у зв′язку з Святвечором і днем Різдва Христового.
Українські та західні офіційні особи, включно з президентом США Джо Байденом, негайно наголосили на лицемірстві заяви про припинення вогню та підкреслили, що російські сили продовжували завдавати ударів по українській військовій і цивільній інфраструктурі 25 грудня – коли багато православних українців святкує Різдво, а також на Новий рік.
путін міг прагнути домогтися 36-годинної паузи для російських військ, щоб дати їм можливість відпочити, відновити сили й переорієнтуватися для відновлення наступальних операцій на найважливіших ділянках фронту. Така пауза принесла б непропорційно велику користь російським військам і почала б позбавляти Україну ініціативи.
путін не може розумно очікувати, що Україна виконає умови цього раптово оголошеного припинення вогню, і, можливо, він закликав до припинення вогню, щоб представити Україну як таку, що не йде на поступки та не бажає робити необхідні кроки для переговорів.
Це навмисна інформаційна тактика, яку росія застосовувала раніше, як повідомляв ISW.
Припинення вогню також вимагає часу для організації та реалізації.
Прессекретар кремля дмітрій пєсков, зокрема, заявив 14 грудня, що росія не планує припиняти вогонь на православне Різдво, тож несподівана заява путіна від 5 січня була дивовижною.

Continue reading...