Підсумки 09.03: Удар ворога та оборона Бахмута

135
0
TEILEN

Росія завдала чергового масованого ракетного удару, є прильоти та загиблі; Сили оборони здійснили низку тактичних дій, щоб не допустити оточення Бахмута. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашн
Росія завдала чергового масованого ракетного удару, є прильоти та загиблі; Сили оборони здійснили низку тактичних дій, щоб не допустити оточення Бахмута. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Ворог під ранок у четвер завдав масованого удару по Україні
Російські окупанти завдали чергового масованого ракетного удару по Україні в ніч на 9 березня. Здійснив 81 пуск ракет різного базування. Силами та засобами Повітряних Сил 3С України у взаємодії з підрозділами інших Складових сил оборони України з 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, Калібр знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БПЛА Shahed-136/131. В результаті організованого протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.
Російські агресори вперше атакували Україну ракетами різних типів і випустили відразу шість ракет Кинжал. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, для запуску ракет використовувалися „літаки різних типів, стратегічної дальньої авіації, ті самі МіГ-31 і так далі“.
У Золочівському районі Львівської області російська ракета впала у житловій зоні, загинуло п’ятеро людей. На місці інциденту виникла пожежа. Вогонь знищив три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель.
Війська РФ під час масованої атаки випустили по Харкову 11 ракет. Внаслідок обстрілу місто залишилося без води, світла та тепла. У Харкові зупинилося метро, не курсували тролейбуси та трамваї.
У Дніпропетровській області зафіксовано прильоти у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах. Пошкоджено енергетичну інфраструктуру та промислові підприємства, там серйозні руйнування. Загинули двоє цивільних, ще четверо отримали поранення.
У Києві внаслідок обстрілу сталося потрапляння у Голосіївському районі та у Святошинському районі. Троє людей постраждали. Також в результаті вибуху п’ять автомобілів повністю знищено і ще 15 пошкоджено, пошкоджено фасади будинків, що знаходяться поруч.
Зеленський назвав масований удар по Україні терором
Масований ракетний обстріл з боку країни-агресора Росії в ніч проти четверга, 9 березня, є спробою терору мирного населення, заявив президент.

Continue reading...