Фактично, Путін анексував Білорусь, – Жданов про розміщення ядерної зброї в країні

77
0
TEILEN

Array
Владімір Путін оголосив про розміщення ядерної зброї на території Білорусі. За словами диктатора, до 1 липня буде завершене будівництво сховища для тактичної ядерної зброї, і Росія його туди завезе.
У військового експерта Олега Жанова є два припущення з цього приводу: перше – загроза НАТО, друге – Росія намагається застовпити Білорусь. Про це він сказав у стрімі на своєму ютубі, повідомляє 24 Канал.Путін втягує Білорусь у власну гру
Річ у тім, пояснює військовий експерт, що будівництво сховища було можливе лише за умови, якщо Лукашенко надав територію для розміщення військової бази Росії на території Білорусі. Якщо під ядерну зброю, найімовірніше, база будувалася на постійній основі. Так, російські війська постійно можуть перебувати там.
За словами Жданова, наразі приблизно 1 000 військових проходять службу на території Білорусі. Надалі відкривається перспектива поставити регулярні частини – один – два мотострілецьких полки для охорони бази з ядерним арсеналом. Це доволі великий контингент для такої країни, як Білорусь.
МЗС Китаю заявило, що подібні дії – неприпустимі. Мовляв, країна не допускатиме розповсюдження ядерної зброї. Водночас Китай зацікавлений у тому, щоб Білорусь залишилася сателітом Росії.
Китаю вірити – себе не поважати, як звучить народна мудрість, він може говорити одне, а робити – зовсім інше. На мій погляд, Росія використовуватиме Білорусь як форпост протистояння з НАТО, а Китай – як плацдарм для експансії на європейський ринок,
– припускає Жданов.
Ба більше, Китай вклав чимало коштів у Білорусь, зокрема у будівництво заводів. Одне з підприємств – моторний завод, що може випускати 20 000 двигунів на рік. Він розташований між Мінськом та Жодіно.
„Тож Китай дуже зацікавлений у тому, щоб застовпити територію.

Continue reading...