Зеленський: Сі Цзіньпін вагається з підтримкою України – DW – 31.03.2023

178
0
TEILEN

На думку Володимира Зеленського, лідер Китаю вагається з підтримкою України, але плани розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі свідчать про невдалу зустріч Володимира Путіна з Сі Цзіньпіном.
Президент України Володимир Зеленський вважає, що лідер Китаю Сі Цзіньпін вагається з підтримкою України з різних причин. Про це він сказав у п’ятницю, 31 березня, на пресконференції з президенткою Молдови та прем’єр-міністрами Хорватії, Словенії й Словаччини в Києві.
„Ще є держави, яким складно до кінця бути на нашому боці з різних причин. Що у нас з лідером Китаю? Саме це – один із тих лідерів, які вагаються. Для нас дуже важливо робити все, щоб залучити до перемоги максимум держав, як би далеко вони не були“, – сказав Зеленський.
Саме тому, за його словами, Україна і „відправляє сигнали“ таким державам. „Говоримо, що ми готові зустрічатися, обговорювати, говорити і разом перемагати агресію Російської Федерації. Очікуємо відповідей деяких держав“, – додав він.
Зеленський вже неодноразово просив Сі поговорити та навіть запросив лідера Китаю відвідати Україну, втім відповіді поки так і не отримав.

Continue reading...