Підсумки 21.4: Результати Рамштайну і атака дронів

183
0
TEILEN

Відбулося 11 засідання у форматі Рамштайн; Повітряні сили підбили підсумки нічної атаки дронів; Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Відбулося 11 засідання у форматі Рамштайн; Повітряні сили підбили підсумки нічної атаки дронів; Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Домовленості на Рамштайні: перші заяви

У Німеччині 21 квітня відбулося 11 засідання Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн. На цій зустрічі як зазвичай зібралися представники оборонних відомств понад 50 країн світу. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна отримала „зелене світло“ для тісної співпраці з Агентством НАТО із закупівель. Також був підписаний договір про створення у Польщі Центру з технічного обслуговування та ремонту основних бойових танків України Leopard 2. Міністр оборони Канади Аніта Ананд на засіданні на базі Рамштайн оголосила про новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про вкладення Канади 29 млн доларів у Трастовий фонд Комплексного пакету допомоги Україні. Також країна передасть ЗСУ 40 снайперських 50-калібрових гвинтівок та боєприпасів від Prairie Gun Works, 16 радіостанцій для супроводу танків Leopard 2 від компанії L3Harris Technologies. Зазначається, що значну частину домовленостей учасники залишили за зачиненими дверима.

Глава Пентагону назвав кількість переданих ЗСУ танків

Учасники Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн надали українській армії понад 230 танків та 1550 бронемашин.

Continue reading...