"Смуга безпеки" для України. Що відбувається у Бєлгородській області

117
0
TEILEN

Операція у Бєлгородській області РФ проводиться силами легіону Свобода Росії та РДК. РБК-Україна розповідає все, що про неї відомо.
Операція у Бєлгородській області розпочалася сьогодні вранці. Легіон „Свобода Росії“ анонсував „повернення додому“ і закликав жителів прикордонних районів не чинити спротив. Пізніше з’явилася інформація про бої, наразі відомо про те, що два населені пункти – Козинка та Гора-Подол – знаходяться під контролем бійців. Також розпочався штурм Грайворона.

Фото: „Свобода Росії“ та РДК просуваються від кордону у бік Бєлгорода
Також було опубліковано фото з першими прапорами вільної Росії над звільненими від путінського режиму територіями.
Російські паблики пишуть про бої в районі населених пунктів Глотове, Козинка та Гора-Подол. На допомогу прикордонникам спрямовано вертольоти та бронетехніку, МВС Бєлгородської області оголосило загальний збір співробітників у всіх відділах поліції, а з Грайворонського району вже, очевидно, проводиться евакуація. У самому місті чути звуки стрілянини, а місцеві у паніці намагаються виїхати самостійно.
Крім того, повідомлялося про падіння вертольота поблизу населеного пункту Прохорівка за 100 км від кордону з Україною. Уламки поки не знайдено, рятувальники нібито об’їхали три поля в районі місця падіння, але нічого не виявили. У той же час у мережі поширюються відео з густим чорним димом, ймовірно, через катастрофу вертольота.
За даними Telegram-каналу Baza, під час обстрілу було поранено заступника голови адміністрації міста Грайворон і двох співробітників МНС. Федеральний телеканал „Росія 24“ присвятив подіям у Бєлгородській області 23 секунди ефіру, зачитавши повідомлення губернатора В’ячеслава Гладкова про „надзвичайну ситуацію“.
З ранку у Бєлгородській області продовжуються вибухи. Російські ЗМІ заявили про обстріл низки сіл, у тому числі Новостройки-Первої, Козинки, Безімено, Доброго, Глотова та Головчиного. У самому Бєлгороді працювали сирени повітряної тривоги, повідомлялося про стрілянину по дронах.

Continue reading...