ISW: Рішення Путіна не ліквідовувати ПВК Вагнера ставить його у незручне становище

104
0
TEILEN

Рішення російського президента не ліквідовувати групу Вагнера та переслідувати учасників заколоту ставить його та його підлеглих у незручне становище. Деталі.
Рішення російського президента Володимира Путіна не ліквідовувати групу Вагнера та переслідувати учасників заколоту ставить його та його підлеглих у незручне становище
Про це зазначають аналітики в ISW.
Щоб представити військову компанію як професійну організацію, невідомі особи виклали в мережу 9 липня зображення, схоже на статут ПВК Вагнер.
„У документі сказано, що основоположними принципами вагнерівців є боротьба у війні Росії проти України та вірна служба президенту РФ і російському народу. Водночас рішення Путіна не карати групу Вагнер і не переслідувати учасників заколоту ставить його самого і його підлеглих у незручне становище“, – припускають аналітики.
Водночас зазначається, що залишається незрозумілим, кому вигідний витік передбачуваного засновницького документа Вагнера, оскільки цей документ робить групу Вагнера професійною та привабливою порівняно з регулярними російськими військовими.

Continue reading...