Припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку: що каже МЗС

105
0
TEILEN

Скільки триватимуть обмеження на консульські послуги за кордоном – відповідь МЗС ᐅчитайте новини 1+1 (ТСН.ua)
У МЗС відповіли, як довго не надаватимуть консульські послуги чоловікам мобілізаційного віку
Міністерство закордонних справ України опублікувало роз’яснення щодо припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку.Чому рішення ухвалили саме зараз?
В МЗС нагадали, що нещодавно був ухвалений закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.
Зазначається, що робота української консульської служби регламентується чималою кількістю підзаконних нормативних актів, які після ухвалення законопроєкту потребують актуалізації для їх приведення у відповідність до його вимог.
„Згадані обставини сформували необхідність внесення технічних змін до алгоритмів роботи інформаційно-комунікаційних систем МЗС, які використовуються для виконання відповідних консульських функцій“, – йдеться в повідомленні.Що саме припинило робиту МЗС і скільки це триватиме?
У міністерстві запевняють, що рішення про призупинення процесу надання консульських послуг для військовозобов’язаних є тимчасовим кроком.
На такий крок пішли через необхідність вирішення питань щодо військового обліку громадян мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.
МЗС просить уважно стежити за оновленням офіційних ресурсів МЗС та закордонних дипломатичних установ України для отримання актуальної інформації.Якщо людина вже подала заяву до 23 квітня, чи означає це, що вона не отримає послуги?
„Ні, не означає.

Continue reading...