Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові "сюрпризи" після 18 липня

90
0
TEILEN

Відповідно до нового закону про мобілізацію, повістки в Україні можуть вручати не лише працівники ТЦК та СП, а й голови ОСББ
В Україні з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, яким вносяться зміни, зокрема, до механізму вручення повісток військовозобов’язаним громадянам. Тепер це можуть не лише працівники ТЦК та СП.
Про це пише Sud.ua.
Хто тепер має право вручати повістку
Згідно з новим законом, чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої облікові дані протягом двох місяців. І зробити вони можуть це серед іншого на виклик, тобто після вручення повістки. Законодавством визначено, що вручити її можуть:
представники ТЦК, органу СБУ та підрозділу Служби зовнішньої розвідки (залежно від того, де військовозобов’язаний перебуває на обліку)
представники органу місцевого самоврядування (сільських, селищних рад та міських виконкомів)
роботодавець (керівник підприємства, де працює військовозобов’язаний);
керівники навчальних закладів (за наявності розпорядження ТЦК);
керуючі багатоквартирних будинків (ОСББ).
При врученні повістки представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки на вимогу громадянина, якому вручається повістка, зобов’язані назвати свої прізвища, ім’я та по батькові, посади, а також пред’явити службові посвідчення.
У разі отримання повістки про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин зобов’язаний з’явитися у вказане місце та строк.

Continue reading...