Home Ukraine Україна — українською У Словаччині змінили правила експорту зброї. Politico розповіло, як це вплине на...

У Словаччині змінили правила експорту зброї. Politico розповіло, як це вплине на Україну

123
0
SHARE

Парламент Словаччини підтримав поправку, яка наділяє Міністерство оборони правом затверджувати експорт зброї, відкриваючи шлях державним і приватним з.
Парламент Словаччини підтримав поправку, яка наділяє Міністерство оборони правом затверджувати експорт зброї, відкриваючи шлях державним і приватним збройовим компаніям для продовження озброєння України.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.
Зазначається, що президент Зузана Чапутова раніше наклала вето на законопроєкт, схвалений у прискореному порядку незадовго до Різдва, мотивуючи це тим, що Міністерство оборони не має у своєму розпорядженні експертних ресурсів для оцінки потенційних ризиків продажу зброї для міжнародної репутації та безпеки Словаччини.
“Але критики очевидної зміни ситуації (право вето на експорт зброї досі належало Міністерству закордонних справ і розвідувальній службі) заявили, що антизбройова позиція прем’єра Роберта Фіцо щодо України була спрямована на залучення голосів до його партії на торішніх виборах”, – йдеться в матеріалі.
Politico пише, що олігархи, які стоять за партією Фіцо, зможуть багато виграти від можливості продавати свою продукцію Україні, і раніше було ясно, що вони збираються продовжувати постачати зброю Києву.

Continue reading...