У Словаччині змінили правила експорту зброї. Politico розповіло, як це вплине на Україну

121
0
SHARE

Парламент Словаччини підтримав поправку, яка наділяє Міністерство оборони правом затверджувати експорт зброї, відкриваючи шлях державним і приватним з.
Парламент Словаччини підтримав поправку, яка наділяє Міністерство оборони правом затверджувати експорт зброї, відкриваючи шлях державним і приватним збройовим компаніям для продовження озброєння України.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.
Зазначається, що президент Зузана Чапутова раніше наклала вето на законопроєкт, схвалений у прискореному порядку незадовго до Різдва, мотивуючи це тим, що Міністерство оборони не має у своєму розпорядженні експертних ресурсів для оцінки потенційних ризиків продажу зброї для міжнародної репутації та безпеки Словаччини.
« Але критики очевидної зміни ситуації (право вето на експорт зброї досі належало Міністерству закордонних справ і розвідувальній службі) заявили, що антизбройова позиція прем’єра Роберта Фіцо щодо України була спрямована на залучення голосів до його партії на торішніх виборах », – йдеться в матеріалі.
Politico пише, що олігархи, які стоять за партією Фіцо, зможуть багато виграти від можливості продавати свою продукцію Україні, і раніше було ясно, що вони збираються продовжувати постачати зброю Києву.

Continue reading...