"Живий ланцюг" об'єднав два береги Дніпра 7

189
0
SHARE

NewsHubУ столиці на мосту Патона відбулася акція « Живий ланцюг Соборності ». Вона приурочена до Дня соборності. Саме в цей день y 1919 році був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).
Десятий рік поспіль захід організовує братство козацького бойового звичаю « Спас ». « Перший раз, десять років тому, нас зібралося близько ста осіб. Тоді це була лише ідея. Але перший крок він дуже важливий. Кожного року ми розвивали акцію. Так, подібні заходи почали відбуватися в інших містах України та навіть за кордоном. « Живий ланцюг » – це акція єднання. Ми не тільки об’єднуємо два береги Дніпра та зшиваємо Україну. Ми об’єднуємо покоління. За десять років місія акції не змінилася. Навпаки вона стала більш актуальною та потрібною, адже за останні кілька років ми втратили частину своєї землі », – розповідає організатор акції Вадим Васильчук.
З кожним роком День соборності набуває все більшого символізму та популярності. До акції долучається все більше українців. Люди приходять родинами чи великим колом друзів. Для кожного « Живий ланцюг » має своє символічне значення та зміст.

Continue reading...