У Білому домі відбулася зустріч Трампа і Трюдо

359
0
SHARE

Президент Дональд Трамп і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели свою першу зустріч у понеділок, по завершенні якої вони пообіцяли зміцнювати…
Президент США і прем’єр Канади торкнулися питання торгівлі і міграційної проблеми
Президент Дональд Трамп і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели свою першу зустріч у понеділок, по завершенні якої вони пообіцяли зміцнювати співробітництво між двома країнами, пише Російська служба BBC.
На спільній прес-конференції, що пройшла в досить миролюбному тоні, вони неодноразово підкреслювали, що обидві країни мають спільні інтереси та цілі.
Трамп обіцяв співпрацювати і надалі з Канадою у досягненні цих цілей. Трюдо говорив про особливі відносини, які пов’язують обидві країни, і про глибоку взаємоповагу, що існує між ними. При цьому він згадав, що відносини між сусідами бувають часом досить складними.
На зустрічі двох лідерів центральне місце займали питання торгівлі та економічних відносин.
У відповідях на запитання журналістів виявилися й розходження між політичними поглядами того й іншого. Трамп захищав свою політику, спрямовану на обмеження небажаної міграції, заявивши в черговий раз, що не пустить в країну « неправильних » людей.
Канадський лідер заявив, що провів зі своїм американським колегою плідну дискусію на тему імміграції.
Однак, за його словами, Канада продовжить вести політику відкритості по відношенню до біженців з дотриманням усіх заходів, які гарантують її власну безпеку.
Трюдо пізніше зазначив, що був час, коли обидві країни займали різні позиції в підходах до різних проблем. Однак, за його словами, канадці не зрозуміли б його, якби він став читати нотації президента великої країни про те, як йому слід поводитися і справлятися з внутрішніми проблемами в своїй країні.

Continue reading...