Home Ukraine Украина — на русском Німеччина виступила за перегляд закону про е-декларації антикорупціонерів

Німеччина виступила за перегляд закону про е-декларації антикорупціонерів

251
0
SHARE

МЗС Німеччини виступив за перегляд закону про е-декларації для антикорупціонерів
Міністерство закордонних справ (МЗС) Німеччини виступає за перегляд українського закону про електронне декларування для антикорупціонерів. Про це йдеться в заяві МЗС ФРН.
У німецькому відомстві зазначають, що Україна здобула повагу серед світової спільноти саме завдяки реформуванню держави, що, зокрема, стосується і введення системи електронного декларування, яка стала значним кроком уперед.
Незважаючи на це, за словами представника МЗС, поки підзвітність органів державної влади відходить на задній план.
« Створюється враження, що всупереч офіційній антикорупційній політиці, заходи повинні вживатися проти тих, хто ставить собі на меті боротьбу з корупцією. Неспроможність громадянського суспільства бути втягнутим у боротьбу з корупцією не в інтересах України. Ми сподіваємося на перегляд закону в найближчому майбутньому », – відзначили в МЗС.
Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон № 6172, який звільняє від обов’язку подавати електронні декларації військовослужбовців-призовників, контрактників та курсантів вишів, але зобов’язує звітувати про доходи членів громадських антикорупційних організацій .

Similarity rank: 7.3
Sentiment rank: 1.5