Порошенко виступив за створення антикорупційного суду

245
0
SHARE

В Україні повинна бути створена окрема судова антикорупційна вертикаль, заявив президент.
Повинна бути створена окрема суддівська антикорупційна вертикаль, заявив президент.
Президент готовий створити антикорупційний суд
© president.gov.ua
В Україні повинна бути створена окрема судова антикорупційна вертикаль у складі антикорупційного суду, касаційної інстанції – антикорупційної палати у Верховному суді і представництв на місцях, заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з колективом Національного університету « Чернігівський колегіум » імені Т. Шевченка.
« Базою для старту судової реформи став закон « Про судоустрій і статус суддів », який прийняла Верховна Рада. Це був також мій проект, внесений як невідкладний. Я своїми руками вписав у проект норму про створення антикорупційного суду. І кошти на його фінансування в проекті бюджету на 2018 вже передбачені », – зазначив Порошенко.
Президент підкреслив: « Нам дійсно потрібно, щоб усі суди в Україні були антикорупційними. Всі без винятку. Для цього ми з вами робимо реформу ».
Він зазначив, що повинна бути створена окрема суддівська антикорупційна вертикаль, у складі якої буде окремий антикорупційний суд, касаційна інстанція – антикорупційна палата у Верховному суді та представництва антикорупційного суду на місцях, щоб з Сєвєродонецька або із Закарпаття люди не були змушені йти в один антикорупційний інститут.
За словами президента, вже розроблено кілька законопроектів, хоча вони недосконалі і певною мірою є піар-проектами певних політичних сил.
« Звернувся до парламенту з пропозицією негайно створити міжфракційну робочу групу і як можна швидше підготувати спільний узгоджений законопроект про створення антикорупційного суду, який здатний отримати підтримку і владних, і опозиційних фракцій. Я готовий внести такий проект у парламент від свого імені як невідкладний », – заявив президент.
Читайте також: Створення антикорупційного суду затягнеться до півтора року – генпрокурор
Наприкінці травня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що Україні не потрібен новий антикорупційний суд, замість цього краще створити антикорупційну палату в існуючому суді. Тоді ж народний депутат Сергій Алексєєв з фракції БПП зареєстрував у парламенті законопроект №6529, який пропонує створити антикорупційні палати або спеціалізацію у всіх судах, а окремого антикорупційного суду — не створювати взагалі.
Під час форуму YES президент Петро Порошенко зазначив, що антикорупційні суди є хіба що в Уганді й Малайзії.

Continue reading...