У Києві відновили "Ікони Революції" на Грушевського

279
0
SHARE

У Києві на фасаді будинку на вулиці Грушевського наново намалювали знамениті графіті.
Активісти заявили, що автор оригінальних малюнків відмовився їх відновлювати.
Реставрація знаменитих графіті була неможлива через дії вандалів © Соцмережі © Соцмережі © Соцмережі © Соцмережі
У Києві на вулиці Грушевського заново намалювали знамениті графіті, створені під час Евромайдана, повідомило на своїй сторінці в Facebook громадський рух « Новий вогонь », який займався відновленням.
В « Новому вогні » стверджують, що знищені малюнки неможливо було реставрувати, а автор оригінальних « Ікон Революції » відмовився їх відновлювати, передає  » Українська правда « .
« Ідею з реставраторами (яка здалася спочатку кращої) довелося відкинути, оскільки, по-перше, з тих пір різними вандалами на стіни були нанесені ще два шару фарби, і відновлення початкових малюнків просто неможливо. По-друге, тому що анонімний « Соціопат » (автор оригінальних малюнків) – не Мікеланджело, його картини цікаві не авторством, а історичним контекстом », – пояснили своє рішення активісти.
Крім самих графіті, на фасаді будівлі з’явився напис « Новий вогонь » з логотипом організації.
Дивіться також фото: Рабінович відхрестився від графіті з його зображенням на місці « Ікон Революції »
Нагадаємо, що на початку вересня власники меблевого магазину Emporium, розташованого на вулиці Грушевського в Києві, змили графіті, зроблені на стіні будівлі під час Революції Гідності, – портрети українських поетів Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, стилізовані під учасників Євромайдану.
Керівник магазину Ігор Доценко запропонував всім бажаючим придбати копії знищених графіті на ринку.
У відповідь на дії і риторику Доценко група активістів провела акцію під магазином, розбила скло і списала вітрини гаслами .

Continue reading...