У штабі АТО повідомили про загострення на луганському напрямку

230
0
SHARE

Ситуація в Донбасі ускладнюється
Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав бойову травму.
З артилерії, БМП, мінометів і стрілецької зброї терористи гатили на Луганщині
© vk.com/strelkov_info
Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 19 листопада, 26 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.
Ситуація на сході України залишається складною. Бойовики порушують режим « тиші » на різних ділянках лінії зіткнення. Терористи грубо порушують Мінські домовленості, застосувуючи артилерію, танкове озброєння та міномети. У 16 випадках військовослужбовці ЗСУ придушували ворожу вогневу активність відкриттям вогню у відповідь з незабороненої « Мінськом » зброї.
На донецькому напрямку ввечері епіцентр бойових дій перемістився з Приазов’я у передмістя Авдіївки. Тут окупанти з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили по укріпленнях сил АТО на декількох ділянках на підступах до міста, а також у районі Кам’янки.
На луганському напрямку минула доба відзначилася ускладненням обстановки. Тут бойовики активізувались вдень. З озброєння танка, БМП, мінометів калібру 120 мм і 82 мм та гранатометів вони відкривали вогонь поблизу Троїцького. А вже за темної пори доби вони випустили 20 снарядів калібру 152 мм по оборонних укріпленнях бійців ЗСУ в районі Причепилівки. Вогнем з мінометів калібру 82 мм терористи накривали оборонців Новоолександрівки та Луганського. На цьому ж напрямку окупанти активно застосовували й піхотне озброєння. Позиції українських військових поблизу Луганського вони неодноразово обстрілювали з озброєння БМП, а опорні пункти біля Станиці Луганської, Світлодарська, Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Богуславська – з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Читайте також: В зоні АТО терористи обстріляли захисників Водяного з 120-мм мінометів і танка
Нагадаємо, напередодні бойовики десять разів обстріляли позиції Збройних сил України.

Continue reading...