Порошенко підписав закон про медичну реформу

261
0
SHARE

В Україні стартувала медична реформа
З 1 січня буде запущена програма медичних гарантій для первинної медицини. З бюджету будуть оплачувати конкретні медичні послуги, надані пацієнтам.
В Україні стартувала медична реформа
© КМДА
Президент України Петро Порошенко підписав закон « Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів ».
« Я даю старт медичній реформі. Тепер м’яч на полі міністерства при пильній увазі уряду. У мене є тверда впевненість у тому, що 2018-й стане вдалим роком для імплементації медичної реформи, для кожного доктора і для кожного пацієнта », – сказав президент у ході візиту в Одеську область.
Читайте також: Більшість українців виступають проти будь-яких реформ
Нагадаємо, Верховна Рада схвалила цей закон 19 жовтня.
Програма державних гарантій, передбачена законом, буде визначати перелік і обсяг медичних послуг і лікарських засобів, оплату яких буде гарантувати держава за рахунок коштів державного бюджету.
З 1 січня 2018 року буде запущена програма медгарантий для первинної медицини. Протягом 2018-2019 років такий підхід буде поступово введений для інших видів медичної допомоги, зокрема через реалізацію пілотних проектів для відповідних видів медичних послуг. Передбачається, що з 1 січня 2020 року такий підхід буде здійснюватися за всіма видами медичної допомоги.

Continue reading...