До Верховної Ради надійшло подання на зняття недоторканності з Бакуліна

283
0
SHARE

Подання генерального прокурора України про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата з фракції « Опозиційний блок » Євгена Бакуліна надійшло до парламенту.
« Щойно отримав від генерального прокурора України подання на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт щодо народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича », – написав голова Верховної Ради Андрій Парубій у Facebook.
Спікер також поінформував, що передав документи на розгляд регламентного комітету Верховної Ради.
Як відомо, 2 лютого Луценко повідомив, що має намір найближчим часом внести до Верховної Ради України подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Бакуліна, на його затримання і арешт.
За словами Луценка, слідчі дії у цій справі продовжуються. З посиланням на слова свідків, Луценко заявив, що привласнення цих коштів та їх подальша реалізація була спланована і реалізована наступними особами: колишнім президентом України Януковичем, колишнім головою НБУ Арбузовим, власником і головою правління латвійської компанії ВАТ « Ризька судноверф » Василем Мельником, головою правління НАК « Нафтогаз » Бакуліним, заступниками правління ПАТ « Нафтогаз » Юр’ємвим і Корнійчуком, головою правління ДАТ « Чорноморнафтогаз України » Ясюком, його заступником Кацубою, начальником управління комерції « Чорноморнафтогаз » Кубиком, власником ПАТ « ВернумБанк » Ігнатченко, директором київської дирекції « Український БізнесБанк » Коваленко та її довіреної особи на ім’я Олександр, працівником ПАТ « Нафтогаз » Шевченком, працівниками ДАТ « Чорноморнафтогаз » Сахілашвілі і Савчин.

Continue reading...