Київ заборонив ще дві книги з Росії

303
0
SHARE

Експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.
Експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ Форс Україна у видачі дозволу на ввезення в Україну з Росії книг Постійна напруга Романа Сенчина і серії Подорож навколо світу (видавець – ТОВ Видавництво Е). Про це 14 лютого повідомили в прес-службі відомства в середу, 14 лютого.
Відзначається, що експертна рада визнала невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення на території України.
« У книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора і пропаганда війни. Один з її героїв, російський офіцер запасу, ностальгує за війною: « А навколо… Навколо Новоросія, Сирія… То один його однополчанин поїхав на Донбас, то інший домігся відправки в Сирію. З гордістю за цих хлопців повідомляв він і з образою на себе… » А далі – опис подій в Україні з пропагандистськими гаслами: « антидержавний переворот у Києві », »гинули люди, що говорять по-російськи », « Треба вводити війська – захистити наших братів і зупинити бандерівців-фашистів! »- йдеться в повідомленні.

Continue reading...