Трамп не обговорював з Назарабаєвим перенесення місця переговорів щодо Донбасу, – Лукашенко

301
0
SHARE

В країні особливо не переживають, що почалися розмови про перенесення з Мінська засідань по врегулюванню ситуації на Донбасі
Президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що Мінськ і далі буде використовуватися як основна майданчик для переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це він сказав журналістам після голосування на виборах в місцеві ради депутатів, трансляцію в YouTube вело агентство « БелТА ».
« Майданчик… Знаєте, в ЗМІ розгорнули – до скандалу дійшло. Я знаю, що нікуди ця площадка не дінеться. Слухайте, невже європейські проблеми хтось поїде в Азію вирішувати? Ми ж не ведемо переговори, ми забезпечуємо, як мене попросили Путін, Порошенко, Меркель з Олландом колись… Вони мене попросили: забезпечте, допоможіть, як ми провели переговори « Нормандської четвірки », так провести переговори тристоронньої контактної групи », – сказав президент.
За його словами, керівництво Білорусі « довго думало, треба їм це чи не треба ».
« І тоді я сказав: ну ми ж в цьому зацікавлені. Війну треба зупиняти, припиняти. І я тоді дав добро. Якщо знайшли кращу майданчик – та господь з ними! Ми свою роль, якщо прямо говорити, зіграли. Які б не були Мінські угоди – війну зупинили. Після цього гинуть люди, так, але одиниці.

Continue reading...