Видворення британських дипломатів з РФ не змінює позиції Лондона у справі Скрипаля, – МЗС Британії

284
0
SHARE

Відзначається, що Британія розгляне подальші заходи проти РФ на початку наступного тижня
Рішення Росії вислати британських дипломатів не змінює позиції Лондона у справі щодо отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. Про це йдеться в заяві МЗС Великої Британії.
« Нашого посла у Москві був щойно поінформовано урядом РФ щодо висилання 23 дипломатів, закриття Генерального консульства Великої Британії в Санкт-Петербурзі і закриття Британської ради в Москві. Це стало наслідком заходів, ухвалених нами: зокрема, ліквідувати російську шпигунську мережу, яка діє у Великій Британії, у зв’язку із замахом на вбивство двох людей тут, у Британії, з використанням нервово-паралітичної речовини », – йдеться в заяві.
У Британії заявили, що такий крок від Росії був очікуваним, і повідомили, що на початку наступного тижня збереться Національна рада з питань безпеки, щоб розглянути наступні кроки.
« Реакція Росії не змінює суті справи: немає альтернативного висновку, крім того, що російська держава причетна до замаху на вбивство двох осіб на британській землі. Саме Росія кричуще порушує міжнародне право і конвенцію із заборони хімічної зброї », – підкреслили в британському зовнішньополітичному відомстві.

Continue reading...