У Британії отруїли колишнього офіцера-перебіжчика російського ГРУ – ЗМІ

271
0
SHARE

У британському місті Солсбері отруїли невідомою отрутою екс-ГРУшника
У Великобританії в торговому центрі чоловік і жінка втратили свідомість, після чого їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною, повідомляє BBC.
За інформацією видання, отруєний 66-річний колишній російський розвідник Сергій Скрипаль. Скрипаль був засуджений у 2006 році за шпигунство на користь Великобританії, а в 2010 році помилуваний поряд з трьома іншими росіянами. Пізніше їх обміняли на затриманих у США російських агентів. З 2010 року Скрипаль проживає у Великобританії.
Інцидент з отруєнням стався в британському місті Солсбері. За інформацією поліції, чоловік і жінка зараз знаходятся в реанімації. Вони в критичному стані, видимих ушкоджень на тілах немає.
Зазначається, що після госпіталізації, торговий центр оточили фахівці в захисних костюмах. Вони чистили прилеглу територію. Сама речовина, якою ймовірно отруїли людей, не ідентифікована.
Сергій Скрипаль народився у 1951 році. Довгий час він служив у Головному розвідувальному управлінні, а потім вийшов у відставку в званні полковника. Протягом декількох років працював в управлінні справами російського МЗС. У грудні 2004 року ФСБ заарештувала Скрипаля, звинувативши його у співробітництві з британською розвідкою. На нього завели справу про держзраду.

Continue reading...