Новини України на сьогодні 23 квітня: новини України і світу

839
0
SHARE

Головні новини України і світу на сьогодні 23 квітня. Новини України та новини світу 23.04.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
У НАТО озвучили умови прийняття України в Альянс. Новоспечений прем’єр-міністр Вірменії, проти якого протестували в Єревані, подав у відставку. У королівській сім’ї – поповнення: Кейт Міддлтон народила третю дитину. Такими були головні новини України та світу в понеділок 23 квітня.
Для того, щоб стати членом Північноатлантичного Альянсу Україна має реструктуризувати Збройні сили відповідно до стандартів організації та завершити комплексні реформи. Про це 23 квітня заявив директор Міжнародного військового штабу НАТО, генерал-лейтинант Ян Брукс у Києві.
По-перше, Україна має забезпечити демократичний контроль за збройними силами. По-друге, провести реструктуризацію усіх структур ЗСУ відповідно до тих схем, які ми звикли застосовувати в НАТО, – зазначив Брукс.
Окрім цього, він додав, що конкретні підрозділи мають тренуватись відповідно до стандартів НАТО.
Сьогодні ж у Міністерстві оборони України заявили, що понад 60% структур Генерального штабу Збройних сил України вже переведено на стандарти НАТО. Також, для підготовки в українській армії використовується 668 стандартів Альянсу і 975 вітчизняних стандартів.
Попри це, Угорщина продовжує виконувати свої погрози стосовно України щодо блокування її інтеграційних процесів щодо НАТО та ЄС. Цього разу офіційний Будапешт вкотре заблокував проведення засідання Комісії НАТО-Україна на рівні міністрів.
27 квітня, у Брюсселі пройде засідання Північноатлантичної ради на рівні глав МЗС союзників. Україна планувала провести у рамках зустрічі засідання Комісії Україна-НАТО. Усі союзники, а також Міжнародний секретаріат Альянсу підтримали таку ініціативу, проте Угорщина її заветувала.
Це вже третій випадок ветування України Угорщиною на рівні НАТО. У такий спосіб угорська влада висловлює претензії щодо мовної статті українського закону про освіту.

Continue reading...