РФ і Сирія пробували очистити територію хіматаки в Думі – Держдеп США

288
0
SHARE

Слідом за Францією та Великобританією, Сполучені Штати також заявили про спроби Росії і Сирії перешкодити розслідуванню Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка має з’ясувати,…
Слідом за Францією та Великобританією, Сполучені Штати також заявили про спроби Росії і Сирії перешкодити розслідуванню Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка має з’ясувати, чи використовувалася хімічна зброя в Думі проти цивільного населення режимом Башара Асада, заявила представниця Держдепартаменту США Хізер Нойєрт, пише DW.
За її словами, Вашингтон має у своєму розпорядженні достовірну інформацію про те, що російська влада спільно з сирійським режимом навмисно перешкоджають приїзду в Думу експертів з ОЗХЗ. У Держдепі заявляють, що країни спробували очистити територію ймовірного скоєння атаки і приховати докази застосування хімзброї.
У свою чергу, МЗС РФ спростував заяви про те, що Росія заважає прибуттю місії ОЗХЗ в Східну Гуту, підкресливши, що російська сторона не є « організатором цієї поїздки ».

Continue reading...