Загадкове отруєння в Черкасах. Прокуратура спростувала версію про витік отруйних речовин з військової частини

332
0
SHARE

За результатами експрес-аналізу повітря, на місці події не виявили сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів та отруйних речовин.
Військова прокуратура повідомила, що спеціалісти не виявили витоку отруйних речовин з території військової частини, яка знаходиться неподалік від школи у Черкасах, де на лінійці сталося масове отруєння дітей. Про це в четвер, 10 травня, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
Як зазначається, однією із версій отруєння школярів було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744. У зв’язку з цим військовий прокурор Черкаського гарнізону очолив спільну групу за участю спеціалістів ДСНС, слідчої-оперативної групи Черкаського відділу поліції та військовослужбовців відділу РХБЗ із залученням новітніх приладів визначення радіаційного та хімічного фону.
« За результатами проведеного огляду витоку будь-яких отруйних речовин виявлено не було. Радіаційний та хімічний фон в межах норми. Будь-яких вибухів на території частини також не було », – йдеться в повідомленні.
У прокуратурі також додали, за результатами експрес-аналізу повітря, на місці події не виявили сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів та отруйних речовин.
« Пізніше були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону », – наголошується в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що станом на 12:00 10 травня до обласної лікарні госпіталізовано 53 дитини, чотири вчителя, наразі з реанімації всі переведені у загальні палати.
« Стан хворих покращився і вже найближчим часом усі будуть виписані додому », – зазначається в повідомленні.
Нагадаємо, 10 травня виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун перед засіданням Кабінету міністрів заявила, що отруєння у Черкасах було наслідком того, що вдихали діти саме у дворі школи.

Continue reading...