США закликають Росію звільнити понад 150 політв'язнів і релігійних діячів, – Ноєрт

271
0
SHARE

Про це, як передає Цензор. НЕТ, йдеться в заяві прес-секретаря Держдепартаменту США Гізер Ноєрт, опублікованій на сайті відомства. « Ми особливо стурбовані станом чотирьох незаконно…
Про це, як передає Цензор. НЕТ, йдеться в заяві прес-секретаря Держдепартаменту США Гізер Ноєрт, опублікованій на сайті відомства.
« Ми особливо стурбовані станом чотирьох незаконно ув’язнених українців, які наразі голодують: Олег Сенцов, Станіслав Клих, Олександр Шумков і Володимир Балух », – зазначають у Держдепі. Також вказується несправедливість утримування чеченського правозахисника Оюба Тітієва, лідерів релігійних організацій « Свідки Єгови » і « Церкви Саєнтології », понад десяток послідовників турецького богослова Саіда Нурсі.
« Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх тих, кого називають політичними або релігійними ув’язненими, і припинити використання правової системи для придушення інакомислення і мирних релігійних практик. Російський народ, як і люди в усьому світі, заслуговує рівного ставлення за законом і можливості реалізувати свої права, не побоюючись відплати », – резюмують у повідомленні.
Нагадаємо, 16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Continue reading...