Сенцов назвав свій стан передкритичним. Київ пропонує обмін бранцями

93
0
SHARE

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов назвав свій стан «передкритичним», повідомила в коментарі RTVI російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка розмовляла з ним.
Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов назвав свій стан «передкритичним», повідомила в коментарі RTVI російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка розмовляла з ним. Передає Радіо Свобода.
За її словами, вона розмовляла з режисером дві години в присутності начальника колонії й ще двох співробітників. Свєтова додала, що режисер перебуває в «хорошій і чистій» чотиримісній палаті.
«Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не роблять ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці і поживну суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя», – сказала Свєтова.
За словами правозахисниці, режисер не планує припиняти голодування. Вона додала, що він продовжує вимагати звільнення українських політв’язнів із російських тюрм.
Тим часом Ірина Геращенко, представниця гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі, написала у Facebook, що Україна домагається, щоб усіх українців, які незаконно утримуються у Росії, звільнили.

Continue reading...