Новини України 29 вересня 2018 – новини України і світу

355
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 29 вересня 2018. Новини України та новини світу 29.09.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
У Донецьку на з’їзді так званої « Комуністичної партії « ДНР » пролунав вибух, у результаті чотири особи зазнали поранень, зокрема кандидат на посаду « голови « ДНР » Ігор Хакімзянов. Унаслідок потужного землетрусу та спровокованого ним цунамі у Індонезії загинули близько 400 осіб. Президент Петро Порошенко відзначився кількома гучними заявами. Такими були головні новини суботи, 29 вересня.
29 вересня в окупованому Донецьку на з’їзді так званої « Комуністичної партії « ДНР » пролунав вибух, внаслідок чого четверо проросійських бойовиків отримали поранення, і троє з них було госпіталізовано.
За словами так званих « правоохоронців », інцидент стався унаслідок детонації безоболонкового вибухового пристрою. Як пише один із ресурсів, вибухівку було закладено за день до заходу.
Наслідки вибуху на з’їзді комуністів у Донецьку
« За попередніми даними, спрацював безоболонковий вибуховий пристрій (100-150 грамів у тротиловому еквіваленті), який розташовувався під лавою », – зазначають у прес-службі « міністерства внутрішніх справ » окупантів на Донеччині.
За словами одного із потерпілих, так званого « кандидата » на посаду очільника окупаційної адміністрації на Донеччині Ігоря Хакімзянова, вибух стався у той момент, коли він заходив до будівлі, де відбувався з’їзд тамтешньої « компартії ».
Відео з місця вибуху на з’їзді бойвиків у Донецьку
Водночас журналіст і блогер Денис Казанський вважає, що таким способом чинний ватажок бойвиків Денис Пушилін усуває опозиціних до себе людей.
Натомість донецькі « комуністи » хоча і пов’язують інцидент з прийдешніми « виборами », проте не на посаду « голови » фейкової республіки, а до « народної ради « ДНР ».
Щодо потерпілих, то,за версією окупантів, постраждали кандидат на посаду нового ватажка « ДНР » Ігор Хакімзянов (лікарі йому діагностували легку контузію, а також поранення спини та руки), а також представники « коміністів »: дехто Ольга (поранення та обпечене обличчя), один молодий чоловік і 45-річна (в обох – важкі поранення).
Постраждалий від вибуху в Донецьку Ігор Хакімзянов
Кандидат на пост нового ватажка « ДНР » Ігор Хакімзянов постраждав від вибуху у Донецьку
28 вересня на індонезійському острові Сулавесі стався землетрус силою в 7,7 бала. А Незабаром після того, як місцева влада попередила жителів прибережних міст про загрозу цунамі, деякі з поселень накрили хвилі висотою до 2 метрів. Зокрема, стихія обвалилася на адміністративний центр провінції Палу та місто Дунгала. У результаті приливна хвиля змила будинки, деякі сім’ї зникли безвісти.
Our prayers are always with #Indonesia May Allah help all the brothers and sisters who are suffering because of #earthquake and #tsunami which happened few hours ago.

Continue reading...