ФСБ здійснила провокацію в Азовському морі

259
0
SHARE

Співробітники прикордонної служби ФСБ Россії здійснили провокацію проти українських прикордонників
Відео інциденту оприлюднила Держприкордонслужба України.
Інцидент стався в районі Довжанської коси. На відео можна побачити, як російський прикордонний катер на великій швидкості пропливає на небезпечно близькій відстані від українського судна.
« У ході несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу « Мангуст ». Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби », – йдеться у повідомленні ДПСУ.
Українські прикордонники рекомендували росіянам змінити курс, на що ті знову відповіли небезпечним маневром, створивши небезпечні для навігації умови. У подальшому російський прикордонний сторожовий катер все ж змінив напрямок руху.
« Такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та намагався створювати провокаційні дії », – зазначають українські прикордонники.

Continue reading...