Воєнний стан допоможе боротьбі з нелегальною зброєю в Україні – експерт

339
0
SHARE

Введення воєнного стану на частині території України не передбачає вилучення зареєстрованої зброї у населення. Таку думку висловив…
КИЇВ. 27 листопада. УНН. Введення воєнного стану на частині території України не передбачає вилучення зареєстрованої зброї у населення. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта в коментарі кореспонденту УНН.
“Та зброя, що законно зареєстрована, її вилучати немає підстав — навіть особливий статус воєнного стану не передбачає подібні дії. Тільки за рішенням суду (можуть вилучати зброю — ред.), яке може прийматися тільки в кожному конкретному випадку”, — зазначив експерт.
За його словами, що стосується обігу нелегальної зброї, то він і так перебуває поза законом, тож окремі рішення щодо вилучення незареєстрованної зброї не потрібні, тим більше в умовах воєнного стану.
При цьому він додав, що на руках у населення України, більшою мірою серед представників кримінального світу, на сьогоднішній день перебуває величезна кількість зброї, яка спричиняє ріст кількості злочинів із застосуванням зброї — зокрема жорстокого насилля. І правоохоронна система наразі не здатна протидіяти розповсюдженню нелегальної зброї.

Continue reading...