В ООН ухвалили українську резолюцію щодо утисків прав людини в Криму

299
0
SHARE

Документ закликає Росію припинити утиски прав людини щодо жителів Криму
Wikimedia Commons
Третій комітет Генеральної асамблеї ООН, який відповідає за соціальні, культурні і гуманітарні питання, третій рік поспіль ухвалив резолюцію про порушення прав людини в окупованому Росією Криму. Про це повідомляє « Інтерфакс ».
Резолюцію « Становище в галузі прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна », складену українською стороною, цього року підтримали 67 країн, 26 виступили проти, а 82 утрималися.
Проти голосували: Білорусь, Болівія, Бурунді, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, ПАР, Судан, Таджикистан, Сирія, Уганда й Узбекистан.
Новини за темою: Україна арештувала 15 іноземних суден за входження до портів Криму
У тексті документа йдеться, що з 2014 року російська окупаційна влада застосовує тортури для отримання неправдивих свідчень в ході політично мотивованих процесів. Підкреслюється необхідність невідкладного звільнення українських громадян, які були незаконно затримані і засуджені, а також тих, хто був переведений чи депортований через міжнародно визнані кордони з Криму в Російську Федерацію. Окремо в документі згадали справи українського режисера Олега Сенцова, активіста Володимира Балуха і кримського татарина Емір-Усейна Куку.
Резолюція також закликає всі міжнародні організації при згадці Криму в своїх офіційних документах, повідомленнях і публікаціях використовувати формулювання « АР Крим і місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані РФ » і рекомендує так само вчиняти всім державам й іншим міжнародним організаціям.

Continue reading...