Об'єднавчий собор Української православної церкви може відбутися в середині грудня, – Порошенко

251
0
SHARE

Українська церква буде однією з 15 самостійних православних церков, з яких і складається Вселенське Православ’я
Администрация Президента
Дату Об’єднавчого собору Української православної церкви оголосить Вселенський патріарх Варфоломій, однак він точно відбудеться в середині грудня. Про це під час поїздки в Хмельницьку область оголосив президент України Петро Порошенко, повідомляє сайт глави держави.
« Можу сказати, що він буде в середині грудня, а може і в першій половину грудня. Учасники Собору оберуть Предстоятеля незалежної автокефальної помісної православної, і головне – української церкви », – заявив Порошенко.
Він зазначив, що Предстоятелю церкви буде вручений Томос – грамота про духовної незалежності.
« Українська церква буде однією з 15 самостійних православних церков, з яких і складається Вселенське Православ’я », – сказав президент і висловив надію, що українські ієрархи православних церков « добре усвідомлюють відповідальність, яка лежить на них » напередодні Об’єднавчого собору Українського православ’я.
Новини за темою: Вселенський патріархат схвалив проект статуту Української церкви, дату Об’єднавчого собору поки не названо
« Їх участь у Соборі і вибори Предстоятеля будуть також обумовлені бажанням служити українському народові так, як служать капелани на фронті – сини українського народу », – додав Порошенко.
Глава держави ноголосив, що « так само як армія є гарантом нашої незалежності, гарантом духовної незалежності є автокефальна православна церква ».

Continue reading...