Головні висновки президентської кампаніїї 2019 року – 12 квітня 2019 – Телеканал новин 24

248
0
SHARE

Кампанія по виборам президента України виходить на фінішну пряму. Незабаром день голосування, тому настав час підбивати деякі підсумки. Президентські вибори 2019, Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Відеоблоги, ЗМІ, Політична кухня, Крістіна Бердинських, Корупція – Телеканал новин 24
Кампанія по виборам президента України виходить на фінішну пряму. Незабаром день голосування, тому настав час підбивати деякі підсумки.
Це були дуже нервові, але й надзвичайно цікаві політичні перегони. Між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським зараз як ніколи жорстка конкуренція.
Незважаючи на те, що Зеленський переміг у першому турі із величезним відривом від свого конкурента, ні він, ні Порошенко не припинили боротися за перемогу. Чорний піар, напруга, нагнітання – зараз у хід йде все. Від кампанії країна втомилася, але хочу зробити 8 висновків, чим усе ж таки вона особлива.
Адміністративний ресурс більше не працює – продуктові набори, доплати, підтримка мерів – більше не гарантують перемоги на виборах. Команда президента Петра Порошенка зробила на це ставку у першому турі.
Голова держави був у багатьох містах, його підтримували мер Одеси Геннадій Труханов і мер Харкова Геннадій Кернес, але це не допомогло йому показати високі цифри у цих регіонах. Навпаки. Президент це зрозумів, і фестиваль соціальної щедрості між першим і другим туром припинився.
Українська влада навчилася проводити чесні вибори. Остаточний результат першого туру майже співпав з даними екзитполів. Українські й іноземні спостерігачі не фіксували кричущих порушень, якщо якісь порушення і були, вони не вплинули на результат виборів.
Українці показали свою політичну зрілість під час першого туру
Не домальовувати собі перемогу і не фальсифікувати вибори – це показник політичної зрілості.

Continue reading...