На що вказують жести і міміка кандидатів Зеленського і Порошенка? Коментар психолога

108
0
SHARE

Активна жестикуляція одного і промовиста міміка іншого видають у кандидатах Зеленському і Порошенку двох…
Активна жестикуляція одного і промовиста міміка іншого видають у кандидатах Володимирі Зеленському і Петрові Порошенку двох різних за психотипом людей. Чим відрізняють особистості двох кандидатів з точки зору психології, пояснює експерт з невербальної комунікації Валентин Кім, співзасновник консалтингової групи PseFi.
– Чи складно, на вашу думку, проводити аналіз особливостей невербальної комунікації обох кандидатів у президенти?
– Дійсно, у цьому процесі є певні нюанси. Найскладніше характеризувати Володимира Зеленського. З тієї простої причини, що матеріалу для його візуальної діагностики, на який можна спиратися, занадто мало. З Петром Порошенком інша ситуація – він намагається максимально контролювати свої емоції.
– Якщо говорити про кандидата Зеленського за тим матеріалом, який є, що ви побачили?
– У Володимира Зеленського є одна важлива поведінкова ознака. Коли він опиняється у незручній ситуації або щось іде поза планом, він одразу починає агресивно реагувати, а згодом проявляється така емоційна реакція, як образливість. У таких некомпліментарних ситуаціях за час кампанії ми бачили його лише кілька разів – зокрема й після того, як журналісти ставили йому провокативні запитання. Востаннє це було після здачі аналізів у лабораторії «Євролаб». Така сама реакція була й під час публічної телефонної розмови з Петром Порошенком.
– А про що говорять його міміка і жести у таких ситуаціях?
– Володимир Зеленський – дуже емоційна й енергійна людина. У нього жива міміка, він також багато жестикулює. Тобто на одиницю комунікації багато невербальних засобів спілкування. Ця швидкість реакції не є ознакою схильності до обману, це радше вказує на рухливість його нервових процесів.

Continue reading...