Засідання ТКГ в Мінську: Кучма підбив підсумки

274
0
SHARE

Зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання військового конфлікту, зазначив Кучма| СЬОГОДНІ
Стале і тривале припинення вогню на Донбасі – це ключове питання для повернення миру, і вчорашня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання військового конфлікту. Про це під час спільного брифінгу з керівником української делегації в Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою підкреслила прес-секретар президента України Юлія Мендель.
У той же час в ЗМІ з’явилося багато інтерпретацій щодо переговорів. Леонід Кучма ніколи не стверджував, що українським військовим не можна відкривати вогонь.
Юлія Мендель зазначила, що за час військових дій на Донбасі інша сторона постійно провокувала українських військових. Незаконні збройні формування встановлювали гранатомети в дитсадках, школах, на дахах житлових будинків. Тому треба розробити механізми розведення сил.
Зі свого боку Леонід Кучма підкреслив, що йому сподобався тон розмови під час вчорашнього засідання Тристоронньої контактної групи.

Continue reading...