Прес-секретар Президента пояснила заклик припинити вогонь, озвучений у Мінську

327
0
SHARE

Стале й тривале припинення вогню на Донбасі – це ключове питання для повернення миру, і вчорашня зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання воєнного конфлікту. Донбас, припинення вогню, Мінські переговори, Леонід Кучма, Володимир Зеленський, новини України, новини політики – останні новини на ZIK. UA
Стале й тривале припинення вогню на Донбасі – це ключове питання для повернення миру, і вчорашня зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську дала стриманий оптимізм щодо подальшого врегулювання воєнного конфлікту.
Про це під час спільного брифінгу з керівником української делегації у Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою наголосила прес-секретар президента України Юлія Мендель, повідомляє сайт президента.
Водночас у ЗМІ виникло чимало інтерпретацій щодо переговорів, зауважила Мендель та підкреслила, що Кучма ніколи не стверджував, що українським військовим не можна відкривати вогонь у відповідь.
«Фраза, яка розійшлася в медіа, вирвана з контексту. У контексті йшлося про те, що це взаємне зобов’язання. У Мінських угодах прописане зупинення вогню. Українська сторона має це зробити зі свого боку, але й російська обов’язково повинна зупинити вогонь зі свого. І заклик припинити вогонь, не стріляти, стосувався насамперед протилежної сторони. Це шлях з двостороннім рухом», – наголосила прес-секретар президента.
Мендель зазначила, що за час воєнних дій на Донбасі інша сторона постійно провокувала українських військових. Незаконні збройні формування встановлювали гранатомети в дитсадках, школах, на дахах житлових будинків.

Continue reading...