Три не дорівнює п'яти: Зеркаль у суді ООН різко розкритикувала аргументацію Росії – 24 Канал

307
0
SHARE

Росія часто говорить про мінський процес і переговори у Тристоронній контактній групі, але всі ці розмови – лише спроба відволікти суд ООН від суті справи. А суть позову України якраз у тому, що Росія порушила дві міжнародні конвенції – про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію расової дискримінації. Новини України, Новини політики, Війна на Донбасі, Суд Україна – Росія, Україна – Росія, ООН, Олена Зеркаль, Мінські домовленості, МЗС України,
Росія часто говорить про мінський процес і переговори у Тристоронній контактній групі, але всі ці розмови – лише спроба відволікти суд ООН від суті справи. А суть позову України якраз у тому, що Росія порушила дві міжнародні конвенції – про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію расової дискримінації.
РФ намагалася обґрунтувати свої заперечення щодо розгляду позову України про порушення Росією зазначених міжнародних конвенцій, використовуючи українські вибори. Мовляв, раз в Україні влада змінилася, значить – всі ідеї попередньої влади народ не підтримує.
Про це говорила представниця України у суді ООН та заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у заключному слові на засіданні Міжнародного суду ООН 7 червня.

Continue reading...