Катастрофа літака МАУ: у МЗС допускають подачу позову в Міжнародний суд ООН проти Ірану

265
0
SHARE

У Міністерстві закордонних справ не виключають, що Україна позиватиметься до Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй проти Ірану через збиття літака «Міжнародних авіаліній України». У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що якщо переговори з Іраном зайдуть в глухий кут, то доведеться звертатися до міжнародних арбітражів.
У Міністерстві закордонних справ не виключають, що Україна позиватиметься до Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй проти Ірану через збиття літака «Міжнародних авіаліній України».
Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв’ю Радіо Свобода.
«Трек, про який я ще не згадав, – це переговори щодо об’єктивного неупередженого розслідування, щодо гарантій неповторення інцидентів в майбутньому і щодо компенсацій сім’ям потерпілих, авіакомпанії та державі Україна. Якщо перемовини зайдуть в глухий кут, то ми будемо змушені звертатися до міжнародних арбітражів, зокрема Міжнародного суду ООН. Йдеться не лише про Україну, йдеться про єдиний фронт держав Канади, Великої Британії, Швеції, Афганістану і України», – сказав Єнін.

Continue reading...