ВВП України в квітні скоротився на 5%: як позначився карантин на економіці

303
0
SHARE

Скорочення обсягів ВВП України в січні-квітні 2020 року становитиме 5%.| СЬОГОДНІ
Українська економіка, як і економіка інших країн, постраждала від пандемії коронавірусу- скорочення обсягів ВВП в січні-квітні 2020 року становитиме 5%. Таким прогнозом поділилося Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.
« У комплексі зі стримуючими факторами попередніх періодів скорочення обсягів ВВП в січні-квітні 2020 року оцінено Мінекономіки на рівні 5%, що повністю відповідає прогнозу (у першому кварталі 2020 року, за оперативною оцінкою Держстату, падіння ВВП склало 1,5%) », – сказано в огляді на сайті міністерства.
Промисловий спад за чотири місяці цього року досяг 7,9%. Найбільше від зниження цін і попиту постраждали сектори, орієнтовані на експорт, і сектори інвестиційного сегмента:
У квітні 2020 року обсяги виробництва в машинобудуванні (у всіх підвидах) продовжили стрімке скорочення – на 35,6% через зниження інвестактивності і тиску з боку імпорту, нестабільних внутрішніх замовлень.
У січні-квітні 2020 року сталося падіння обсягів внутрішньої торгівлі на 1,8% (у порівнянні з ростом на 1,2% в січні-березні 2020 року).

Continue reading...