Лубінець хоче поїхати до Оленівської колонії, а Залужний пообіцяв помститися за кожного загиблого українця

148
0
SHARE

Росія здійснила теракт щодо Оленівської колонії: загинуло понад 50 українських полонених.
Після звістки про російський теракт в Оленівській колонії, внаслідок якого загинули десятки українських полонених, низка українських політиків виступила із заявами. Представники влади засудили Росію за вбивство наших захисників та вимагають реакції від міжнародного суспільства. « КП в Україні » зібрала заяви представників України.
Володимир Зеленський
Президент Володимир Зеленський провів нараду з керівниками військових структур та спецслужб, за підсумками якої зажадав від Червоного Хреста та ООН відреагувати на російський теракт.
– Детально обговорили теракт, влаштований російськими нелюдами в Оленівці, внаслідок якого було цинічно вбито понад 50 полонених українських захисників. Доказів, що це був спланований злочин, достатньо. І це ще одне підтвердження того, що Росія – держава-терорист, – заявив Зеленський у своєму Телеграм-каналі.
За його словами, Україна очікує реакції на цей злочин від ООН та Червоного Хреста, які мають гарантувати збереження життя та здоров’я українських військовополонених.
Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ООН на місці встановити обставини загибелі в Оленівці полонених українських військових, а Червоний Хрест – перевірити становище інших полонених.

Continue reading...