Війна в Україні. Ситуація на ранок 30 вересня

74
0
SHARE

Окупанти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, понад 100 обстрілів з РСЗВ; Сил оборони відбили атаки противника в районах 9 населених пунктів, лише авіаці.
Окупанти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, понад 100 обстрілів з РСЗВ; Сил оборони відбили атаки противника в районах 9 населених пунктів, лише авіація завдала 29 ударів по ворогу.
Про це повідомляється в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 06:00 30.09.2022 – розпочалася 219 доба героїчного протистояння Української нації повномасштабному російському воєнному вторгненню.
Противник продовжує зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.
У республіці білорусь з 21 вересня розпочалася перевірка засобів радіотехнічного забезпечення аеродромної мережі, що опосередковано може свідчити про можливість використання білоруських аеродромів збройними силами російської федерації. Також, відбулася ротація авіаційних підрозділів спільного навчального центру підготовки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони збройних сил республіки білорусь та російської федерації із заміною трьох з чотирьох наявних багатоцільових винищувачів Су-30М. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки білорусь.
За минулу добу російські окупанти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави.

Continue reading...