США, Японія та Південна Корея попередили про «безпрецедентну» відповідь, якщо КНДР проведе ядерні випробування

172
0
SHARE

Північна Корея може вперше з 2017 року відновити випробування ядерної бомби.
США, Японія та Південна Корея попередили про «безпрецедентну» відповідь, якщо Північна Корея проведе сьоме випробування ядерної бомби, повідомляє Reuters.
Вашингтон і союзники вважають, що Північна Корея може вперше з 2017 року відновити випробування ядерної бомби.
«Ми погодилися, що буде необхідний безпрецедентний масштаб відповіді, якщо Північна Корея продовжить сьоме ядерне випробування», — заявив перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Чо Хен Дон на пресконференції в Токіо.
Він виступав разом зі своїми японськими та американськими колегами, віцеміністр закордонних справ Такео Морі та заступником державного секретаря Венді Шерман.
Сполучені Штати та їхні союзники надали небагато деталей щодо нових заходів, які вони можуть вжити, і аналітики вважають, що у них є кілька дієвих варіантів для запобігання новому випробуванню.
Вперше після того, як Північна Корея почала випробування ядерної зброї в 2006 році, цього року Китай і Росія заблокували заклики до додаткових санкцій ООН, а активізація союзницьких військових навчань супроводжувалася лише новими запусками ракет з боку Північної Кореї.

Continue reading...